top of page

Splošni pogoji poslovanja

Opredelitev pojmov

E-SHOP TABORSPORT je dostopen na spletnem mestu https://www.taborsport.si/ z njim pa upravlja prodajalec Tabor Šport, d.o.o.

PRODAJALEC je Tabor Šport, d.o.o., Fabianijeva ulica 19, 1000 Ljubljana, matična številka: 1804561000, ID za DDV: 51779633.

KUPEC je vsaka fizična ali pravna oseba, ki v spletni trgovini taborsport.si opravi NAKUP.

POTROŠNIK je fizična oseba, ki pridobiva blago oziroma izdelek ali uporablja storitev za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

 

Uvodne določbe

Ti splošni pogoji določajo pogoje obiska in nakupovanja v spletni trgovini taborsport.si ter pravice in obveznosti prodajalca in kupca.

Ti splošni pogoji se lahko kadarkoli, brez posebne najave, dopolnijo ali spremenijo. Vsaka različica teh pogojev je označena z datumom.

Vsakokrat veljavno besedilo teh splošnih pogojev je vedno dostopno na spletnem mestu www.taborsport.si.

 

Obisk e-shopa

Spletno trgovino taborsport.si lahko na spletni strani obišče kdorkoli.

Prepovedano je kakršnokoli kopiranje ali spreminjanje spletne trgovine, njenih delov ali vsebin.

V spletni trgovini so lahko navedene tudi povezave na spletne strani tretjih. Za vsebino in delovanje spletnih strani tretjih prodajalec ne odgovarja.

 

Nakupovanje v e-shopu taborsport.si

Postopek nakupovanja je zelo enostaven. Ko najdete artikel, najprej izberete velikost in model (če to določen artikel zahteva) in ga nato dodate v košarico. Ko želite z nakupovanjem zaključiti, se premaknete v košarico (zgoraj desno), kjer lahko še enkrat preverite, če so vsi izbrani artikli pravi in če ste izbrali pravo velikost. Vse cene so v EUR in vsebujejo predpisani DDV.

Nato morate samo še izpolniti obrazec s podatki, ki so potrebni za zaključek nakupa. Po prejetju naročila se vam bomo oglasili po elektronski pošti in vam poslali predračun (praviloma takoj naslednji delovni dan). Vsi podatki, potrebni za plačilo, se nahajajo na predračunu samem.

Uporabnik lahko povpraševanje oziroma zanimanje za nakup izdelkov odda 24 ur na dan, 7 dni v tednu.

Vsi izdelki v spletni trgovini so na voljo do razprodaje zalog.

Informacije o izdelkih

Ponudba izdelkov se zaradi narave poslovanja ažurira in spreminja pogosto ter hitro. Ponudnik si za predstavitev osnovnih značilnosti prodajnih izdelkov, ki so navedene, na embalaži izdelka, prizadeva zagotoviti jasne in popolne informacije. Prodajalec kupcu priporoča, da si pred uporabo izdelka prebere deklaracijo oziroma informacije o izdelku, ki so priložene izdelku.

Informacije o izdelkih so na voljo le za osebno uporabo in se ne smejo razmnoževati in uporabljati na kakršenkoli drug način brez predhodnega soglasja prodajalca. Prodajalec si pridržuje pravico do vsebinskih in drugih sprememb informacij o izdelkih v butiku brez predhodnega obvestila.

Vse fotografije izdelkov so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz izdelkov, prikazan na fotografijah, lahko odstopajo od dejanskega stanja izdelkov, kar pa ne vpliva na opredelitev in standard izdelka. Prodajalec ne sprejema odgovornosti za morebitne minimalne razlike med izdelki in njihovim prikazom v spletni trgovini. Prodajalec ne odgovarja za tekstovne napake v besedilih opisov izdelkov, kar pa ne vpliva na zakonske pravice potrošnika.

 

Cene izdelkov

Pri posameznem izdelku je navedena cena na enoto oziroma količino izdelka. Ob izdelku ali skupini izdelkov je navedena redna cena.

Cene izdelkov so navedene v evrih in vsebujejo DDV, morebitne druge dajatve ter stroške priprave in odpreme naročila.

Cene ne vsebujejo morebitnih stroškov dostave.

 

Cene izdelkov v spletni trgovini se lahko spreminjajo. Veljajo cene, navedene v trenutku potrjenega naročila s strani prodajalca.

 

Oddaja naročila

Oddaja naročila s strani kupca poteka po naslednjih korakih:

1. Na strani spletne trgovine kupec v košarico odda izdelek, ki ga/jo želi kupiti.

2. Nakup zaključi z izpolnitvijo obrazca PODATKI PLAČNIKA, kamor vpiše osebne podatke in podatke za dostavo.

3. PREVZEM BLAGA: kupec ima ob nakupu preko spletne trgovine možnost blago prevzeti z dostavo na dom (v Sloveniji), pri čemer se mu dodatno obračuna še strošek dostave, ki je razviden ob naročilu ali pa po dogovoru na prevzemnem mestu (na Tržaški cesti 32 v Ljubljani).

4. IZBIRA PLAČILA: kupec izbere način plačila, ki je lahko:

– plačilo po predračunu
– gotovinsko plačilo ob nakupu in prevzemu na prevzemni lokaciji (samo za nakupe v Sloveniji)

Kupec lahko izdelke kupi tudi pri prodajalcu na fizični lokaciji, na Tržaški cesti 32 v Ljubljani. V tem primeru je možno tudi plačilo z gotovino ali z naslednjimi kreditnimi oziroma plačilnimi karticami: MasterCard, Visa, Maestro, Karanta in Diners.

Naročila v tujino so možna s plačilom po predračunu. Kupec lahko naročilo odda preko e-poštnega naslova taborsport@siol.net, nakar mu prodajalec v povratnem sporočilu pošlje predračun in navodila za plačilo.

 

Zavrnitev naročila / nakupa

Prodajalec lahko iz utemeljenih razlogov zavrne naročilo oziroma nakup izdelkov, zlasti pa v naslednjih primerih:

– pri opisu ali ceni izdelka je zaznana bistvena napaka;
– avtorizacija za izvršitev plačila s strani banke ni izvršena;
– če potrošnik zlorablja pravico do vračila izdelkov v skladu s predpisi s področja varstva potrošnikov;
– če prodajalec s strani banke ali državnega organa prejme obvestilo o zlorabi kreditne oziroma plačilne kartice ali mu je državni organ iz drugih razlogov v skladu s svojimi pristojnostmi naložil zavrnitev ali stornacijo naročila.

Prodajalec potrjena naročila obdela po vrstnem redu potrditve naročil oziroma po planiranih terminih za dostavo na dom. Prodajalec oddana naročila obdela v najkrajšem možnem času, vendar v največ 3 (treh) delovnih dneh po potrditvi naročila.

 

Nakup in način plačila

Ko bomo prejeli plačilo, bomo vaše naročilo pripravili v najkrajšem možnem času, ki je odvisen od zaloge in dobavljivosti artikla. Ko bo naročilo pripravljeno, vam bomo paket takoj, ko bo pripravljen, poslali preko Pošte Slovenije. V primeru osebnega prevzema, pa vas bomo poklicali po telefonu ali e-pošti, da se dogovorimo za prevzem. 

 

Kupec ima na voljo naslednje možnosti plačila:

1. Plačilo po predračunu: prodajalec kupcu na podlagi poslanega povpraševanja izda predračun, ki ga kupec plača na račun naveden na predračunu. Kupec ob dostavi, oziroma prevzemu blaga prejme račun.
2. Plačilo neposredno na maloprodajnem mestu ob prevzemu blaga. Možno je plačilo z gotovino ali z naslednjimi kreditnimi oziroma plačilnimi karticami: Karanta, MasterCard, debetna kartica MasterCard, Visa in debetna kartica Visa, BA Maestro

 

Prevzem naročila in neprevzeta naročila

Kupec lahko naročene izdelke, ki jih naroči v spletni trgovini, prevzame preko dostave na dom ali pa na prodajnem mestu (na Tržaški cesti 32 v Ljubljani).

 

Dostava na dom

Dostavo na dom prodajalec zagotavlja na območju Republike Slovenije v sodelovanju s pogodbenim partnerjem, Pošto Slovenije. Cena dostave izdelkov je odvisna od teže posameznega izdelka oz. od teže celotne košarice in je jasno razvidna v spletni trgovini.

Za naročila do 100 eur znaša poštnina 5 evrov (z DDV). Za supe znaša 10 evrov (z DDV). Za kajake in kanuje pa 15 evrov (z DDV).

 

V primeru, da kupec ob času, določenem za dostavo na dom, naročila ne prevzame, mu prodajalec ali dostavna služba pusti sporočilo o možnostih prevzema naročila. Če kupec v času, določenem za prevzem, naročila ne prevzame, dostavna služba naročilo vrne prodajalcu. Prevzem naročila po tem ni več mogoč, naročilo pa se stornira in označi kot neprevzeto. Znesek že plačanih, vendar neprevzetih naročenih izdelkov, se zmanjša za strošek dostave, in kupcu vrne na račun, s katerega je bilo naročilo plačano.

 

Pravica do odstopa od nakupa in vračilo blaga

Kupec ima pravico, da kupljeno blago vrne brez kakršnekoli odškodnine. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti ponudnika, najkasneje v 15-ih dneh od prejetja blaga. To mora sporočiti pisno na naslov Tabor Sport, d.o.o., Fabianijeva 19, 1000 Ljubljana ali po elektronski pošti na naslov taborsport@siol.net, blago pa vrniti v nadaljnjih 15 dneh. V tem primeru kupec sam poravnava stroške, ki nastanejo ob vračilu kupljenega artikla. Podjetje Tabor Sport, d.o.o. bo kupcu vrnila že plačano kupnino.

Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Ponudnik ni dolžan sprejeti pošiljk z odkupnino ali pošiljk, ki ne ustrezajo ponudnikovim splošnim pogojem poslovanja.

Datum: 23. 6. 2023

bottom of page